Wie ben je nog zonder je werk?

Gemiddelde leestijd: 1 minuut

Wie ben je nog zonder je werk? Helaas een actueel onderwerp deze dagen. Hoe kom je los van de narigheid van je ontslag? Hoe kun je de focus weer leggen op een nieuw perspectief?

Als je sterk gehecht was aan je baan gaat dat proces niet over een nacht ijs. Wie ben je zonder baan en wie wil je zijn? Welke aspecten uit je oude baan zie je graag terugkomen in je nieuwe baan? En welke dingen kun je missen als kiespijn? Er zijn zaken die dit proces makkelijker kunnen maken.

Denk aan vaste structuren in je dag en week, zorgen dat je genoeg nuttige dingen om handen hebt, en fijne mensen om je heen. Dat scheelt al veel in het gepieker en gemaal. En toch.. zelfs dan kun je vastlopen na ontslag.

Ben jij je baan kwijt, of vrijgesteld van werk, en wil je helpen met mijn onderzoek? Je vult dan 1x enkele vragenlijsten in als voormeting (15 min) en daarna 5 dagen enkele korten lijsten of je dag (5 min per dag).

Het doel is zicht krijgen op welke activiteiten stress verhogend en verlagend zijn bij baanverlies om mensen beter te kunnen ondersteunen.

Meedoen kan hier: https://lnkd.in/ebDWraq

Geschreven door:

Janske van Eersel