Ik werk, dus ik ben. Maken we ons werk te belangrijk?

Gemiddelde leestijd: 1 minuut

Prachtig artikel in de Parool. https://lnkd.in/dJ3ykvf Veel herkenning en dingen die ik vanuit het onderzoek kan onderschrijven. En ja ik zit in de weekenden vaak nog te werken aan het onderzoek. Soms voelt dat als werk, omdat het voor geen meter lukt en ik niet de juiste referenties kan vinden.

En andere momenten is het juist heerlijk om te doen. Trouwens, is iets alleen werk, als je ervoor betaald wordt? Het onderzoek ‘rouwen om baanverlies’ neemt al 5 jaar een prominente plaats in mijn leven in, terwijl ik het onbezoldigd doe.

Sterker nog, ik ben ZZP-er geworden om het zo te kunnen organiseren dat ik tijd en ruimte voor het onderzoek en daarnaast ook inkomsten kan verdienen. Tja.. misschien is de wereld niet zo zwart wit, en moet je vooral doen waar je blij van wordt en wat goed voelt voor jou. En als je er niet voor betaald wordt, dan zoek een andere manier om brood op de plank te krijgen terwijl je daarnaast kan blijven doen wat je het liefste doet.

Geschreven door:

Janske van Eersel