Masterclass Werkverlies

voor professionals

Steeds meer professionals maken gebruik van de WerkVerliesLijst als onderdeel van hun dienstverlening. Onder andere binnen Spoor 2 trajecten, outplacement en WerkFit. Zij hebben regelmatig behoefte aan verdieping. Ze willen graag meer weten over het onderzoek, de achtergrond van de WerkVerliesLijst en effectieve interventies. Deze vragen worden beantwoord tijdens deze masterclass WerkVerlies.

Wist je dat de reden van ontslag geen effect heeft op de mate van ervaren rouw? Net zomin als de lengte van het dienstverband, leeftijd en geslacht.

Met deze masterclass wil ik zorgen dat professionals over voldoende kennis en vaardigheden beschikken.

Zodat ze rouwklachten gerelateerd aan werkverlies tijdig signaleren en weten hoe ze hier op in kunnen spelen.

Inhoud masterclass

  • Resultaten en inzichten van het onderzoek naar rouwen om baanverlies (artikel 1 t/m 7)
  • Theoretische kaders (o.a. Duale procesmodel & Cognitieve gedragsmodel rouwreacties bij baanverlies)
  • Bespreking verschil tussen rouw-, depressie en angstklachten bij werkverlies
  • Kaders voor inzet WerkVerliesLijst en interpretatie van de uitslag
  • Do’s en don’t bij multiproblematiek
  • Praktisch aan de slag en casuïstiek
  • Effectieve interventies waar veel mensen baat bij hebben bij (dreigend) werkverlies

Het doel

Het doel is om jou te leren hoe je optimaal gebruik maakt van de WerkVerliesLijst. Hoe kun je de uitkomst duiden? Hoe herken je de signalen van gecompliceerde rouw? En hoe weet je hier effectief op in te spelen?

Om de training optimaal te laten aansluiten bij de wensen van de groep, is er ruimte voor vragen, interactie en het bespreken van casussen.
Het aantal deelnemers is beperkt tot max. 15 personen.

Wanneer

Woensdag 13 september 10.00 – 16.00 in Utrecht (Fort aan de Klop)

Voor wie

Arbeidsdeskundigen, re-integratieadviseurs, casemanagers, werkadviseurs, klantmanagers, psychologen, bedrijfsmaatschappelijk werkers, hr-medewerkers, bedrijfsartsen, jobcoaches, arbeidsrecht juristen, loopbaanadviseurs en/of rouw- en verliesbegeleiders.

MasterClass WerkVerlies 2023

De masterclass WerkVerlies heeft als doel om jou te leren hoe je optimaal gebruik kan maken van de WerkVerliesLijst, hoe je de uitkomst kan duiden, de signalen van gecompliceerde rouw kan herkennen en weet hoe je hier effectief op kan in spelen. We bespreken de theoretische kaders van rouwreacties bij (dreigend) baanverlies en de belangrijkste onderzoeksresultaten tot dusver. Deze online masterclass WerkVerlies vindt plaats op woensdag 13 september van 10.00 - 16.00 in Utrecht (Fort aan de Klop).  

 325,00

Slechts 2 resterend op voorraad