Over Janske van Eersel

Ik ben Janske van Eersel, psycholoog en onderzoeker.

Jarenlang ben ik werkzaam geweest als re-integratieadviseur en ik hield van mijn werk. Lange dagen en steeds net een stapje extra zetten voor klanten en opdrachtgevers, ik genoot ervan. Tot de dag dat ik zelf ontslagen werd.

Sinds 2015 verricht ik onderzoek naar rouwen om baanverlies in samenwerking met de Universiteit Utrecht. Veel mensen weten niet dat je kan rouwen om het verlies van je baan, laat staan dat je kan vastlopen in dat rouwproces.

Sinds mijn promotie op 21 juni 2022, ben ik dit onderzoeksveld aan het uitbreiden richting rouwen om gezondheidsverlies binnen de context van Spoor 2 trajecten. Zie ‘onderzoek‘ voor meer informatie.

Het is mijn missie om meer erkenning en herkenning te krijgen voor rouwen om baanverlies en het gedoe dat het veroorzaakt. Maar vooral dat niemand meer onnodig lang blijft rondlopen met deze rouwklachten, zich steeds ellendiger voelt en daardoor niet meer aan het werk kan komen.

Janske als spreker

Wil je dat ik een lezing verzorg over rouwen om verlies van baan en/of gezondheid, of de impact van ontslag?

Neem gerust contact op.


Gesproken op o.a.:
– Symposium WerkVerlies – Het is maar werk! (Vught, NL)
– Arteveldhogeschool: Symposium rouw bij levend verlies (Gent, BE)
– NtVP Congres: Levensloop & trauma (Lunteren, NL)


Presentaties worden op maat gemaakt, afgestemd op het publiek en de behoefte. Ik kom graag langs om te spreken over mijn mooie vak, het onderzoek en nieuwe inzichten.